沒有身體接觸都獲判罰球!?太黑暗了! 文字

籃球部落於 07/02/2018 發表 收藏文章
今日雷霆作客125:105大勝勇士,雷霆可說是要風得風,要雨得雨,要罰球得罰球。此話何解?今日在第三節就出現了一個令人嘩然的吹罰,在1:35,Russell Westbrook從左邊切入,在籃下遇到Kevin Durant補防時,Westbrook突然跌倒,球證吹判勇士犯規。但從慢鏡看,當時只是Westbrook自己跌倒,不論是Andre Iguodala還是KD,都沒有跟Westbrook有身體碰撞,但Westbrook最後獲判兩個罰球。

雖然裁判的判決受到質疑都不是第一次,但今次都未免太離譜吧。

【球迷世界 X Futbol Trend 睇波之夜 — 曼車大戰】

留言

會員
我要評論
請按此登錄後留言。未成為會員? 立即註冊
  • SY Chong
    SY Chong 於 07/02/2018 評論 NO. 1

    似係自己仆街

  • Paul Sun
    Paul Sun 於 07/02/2018 評論 NO. 2

    根本西河準備鏟入去 球證就預左要吹 佢估唔到KD收到手 但已經吹左

  • pazu_yanzi
    pazu_yanzi 於 08/02/2018 評論 NO. 3

    啲雞吹到on99...成場波比佢哋搞灣晒!

快捷鍵:←
快捷鍵:→